Problem with Ping Service?

Topics: Business Logic Layer
Feb 5, 2008 at 12:33 PM
Hello! I’m a new user to BlogEngine.NET and I have a question about the Ping Service.

I have the following urls in my list:

http://api.my.yahoo.com/RPC2
http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
http://blogupdate.org/sverige/ping/
http://nyligen.se/ping/
http://ping.feedburner.com
http://rpc.pingomatic.com/
http://rpc.twingly.com/
http://svensk.lemonad.org/ping/
http://www.nybloggat.se/ping/

But something seems to be wrong because I have checked several of the ping sites (mostly twingly and nyligen) and they do not receive automatic pings when I post new messages.

I have tested both on version 1.3.0.0 and 1.3.0.14 with no difference in result. The SendPings extension is enabled.

Is there a logfile to check?

Best regards,

Anders
Feb 5, 2008 at 9:25 PM
Edited Feb 5, 2008 at 9:26 PM
I believe you need to add more to the ping entries, specifically your website address... so for example, to get a valid ping for my website at feedburner I use the following syntax:

http://www.feedburner.com/fb/a/pingSubmit?bloglink=http%3A%2F%2Fwww.dscoduc.com

If you go to the Ping Service links and look for Ping you should be able to get the correct info... Also, seriously look at http://www.PingoMatic.com as that service can ping multiple places for you in one shot...
Apr 2, 2008 at 3:14 PM
Hi,

I'm having the same problem as alfabetman.

My ping service wont ping the sites in my PingServices list.

Anyone got any idea? I've tries to manually ping sites, and that works just fine.

Best regards

Fredrik