BlogEngine 2.0 Installation Issues

Topics: ASP.NET 2.0
May 19, 2011 at 9:22 AM
Edited May 19, 2011 at 9:26 AM

Hi,

I'm unable to get BlogEngine 2.0 working locally on Windows 7. I followed all the steps in Installation Video. When i try this http://localhost/BlogEngine/default.aspx i get the following error.

But if i try to run it in debug mode in VS 2008 (http://localhost:34445/BlogEngine/default.aspx) it works. Any idea why?

 Configuration Error

Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately. 

Parser Error Message: Request for the permission of type 'System.Web.AspNetHostingPermission, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' failed. (G:\Learn\sites\BlogEngine\web.config line 134)

Source Error: 

Line 132:    </siteMap>
Line 133:    <httpModules>
Line 134:      <add name="WwwSubDomainModule" type="BlogEngine.Core.Web.HttpModules.WwwSubDomainModule, BlogEngine.Core"/>
Line 135:      <add name="UrlRewrite" type="BlogEngine.Core.Web.HttpModules.UrlRewrite, BlogEngine.Core"/>
Line 136:      <add name="CompressionModule" type="BlogEngine.Core.Web.HttpModules.CompressionModule, BlogEngine.Core"/>

Source File: G:\Learn\sites\BlogEngine\web.config    Line: 134 

Thanks in advance.

May 19, 2011 at 10:00 AM

I got this resolved. Thanks to Dave Burke's http://dbvt.com/blog/post/AspNetHostingPermission-Security-Exception-Fix-with-Ajax-in-IIS7.aspx

I changed Load User Profile = TRUE in Application Pool's Advanced Settings.

:)