Configuration Error

Jun 2, 2008 at 11:46 AM
Hello.

I have following error message when I try to open my blog page.
I have no idea where to look in.
It works fine when it is a separate application but when i tried to integrate this into an existing web site it doesn't work at all.
Can anybody help me?

regards,
Bhuwnesh Yadav

Configuration Error

Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately.

Parser Error Message: Object reference not set to an instance of an object.

Source Error:

Line 108:			<providers>				
Line 109: <clear/>
Line 110: <add name="XmlRoleProvider" type="BlogEngine.Core.Providers.XmlRoleProvider, BlogEngine.Core" description="XML role provider"/>
Line 111: </providers>
Line 112: </roleManager>

Source File: C:\Inetpub\wwwroot\NHBMain\Code\Application\NHBMain\NHBMain\web.config    Line: 110


Version Information: Microsoft .NET Framework Version:2.0.50727.1433; ASP.NET Version:2.0.50727.1433
<!-- [ConfigurationErrorsException]: Object reference not set to an instance of an object. (C:\Inetpub\wwwroot\NHBMain\Code\Application\NHBMain\NHBMain\web.config line 110) at System.Web.Security.Roles.Initialize() at System.Web.Security.RoleManagerModule.OnLeave(Object source, EventArgs eventArgs) at System.Web.HttpApplication.SyncEventExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) -->
Jun 3, 2008 at 2:14 AM
Have you configured BlogEngine.NET as separate web application in your main website?
Jun 10, 2008 at 9:24 PM
If you use IIS 7, don't forget to configure your web application to use Classic .NET AppPool instead the DefaultAppPool.

Regards,
Agus Suhanto