Issue installation of BE 2.5

Topics: ASP.NET 2.0
Aug 2, 2011 at 6:34 PM

I successfully installed and used BE 2.5 on my local system

But when i deployed it on server it showd error Web "WebMatrix.WebData.dll" missing.

I found the dll and placed it in bin folder

Now when I browse the blog I get following error

Parser Error Message: Object reference not set to an instance of an object.

Source Error:

Line 100:			<providers>
Line 101:				<clear/>
Line 102:				<add name="XmlMembershipProvider" type="BlogEngine.Core.Providers.XmlMembershipProvider, BlogEngine.Core" description="XML membership provider" passwordFormat="Hashed"/>

 

Some details:

My blog is located in the root, I have set the .net version to 4.0 and given write access on App_Data folder

I checked that Bin folder has Blogengine.Core dll

Anything else needs to be done?

Please help, As it has been several retries and days I am trying to make it work.

 

Coordinator
Aug 2, 2011 at 8:23 PM

Make sure all DLLs from ../lib/Razor folder moved to ~/bin. In the install package they already should be in the "bin", but if you use source files, you might need to move them manually.

Aug 3, 2011 at 4:58 AM

Thanks, but I am using (web) package to install

Bin folder contains following files

AjaxMin.dll
BlogEngine.Core.dll
BlogEngine.Core.pdb
BlogEngine.Core.XML
BlogML.dll
Microsoft.Web.Infrastructure.dll
NuGet.Core.dll
System.Web.Helpers.dll
System.Web.Razor.dll
System.Web.WebPages.Deployment.dll
System.Web.WebPages.dll
System.Web.WebPages.Razor.dll
WebMatrix.Data.dll
WebMatrix.WebData.dll

Aug 3, 2011 at 6:28 PM
Edited Aug 3, 2011 at 8:00 PM

Hello,

same problem here.
I downloaded the BlogEngine.Web file and the Webmatrix files are missing.

Were can I get them?

 

Edit: I got the dlls by Installing Microsoft ASP.Net Web Pages via Platform installer
But I still have the XMLMembershipProvider Problem

Aug 4, 2011 at 4:52 AM
Edited Aug 4, 2011 at 5:23 AM

Please let me know if you find any solution..

Aug 4, 2011 at 2:35 PM
Edited Aug 4, 2011 at 2:36 PM

I think I found the reason, but dont have solution yet.

I downloaded the source folder, published it (without snk) and then Uploaded on server. Now Blog works but when I login to admin and view dashboard I get following

Compiler Error Message: CS0246: The type or namespace name 'WebMatrix' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)

Source Error:

 
Line 22:     using System.Web.WebPages;
Line 23:     using System.Web.WebPages.Html;
Line 24:     using WebMatrix.Data;
Line 25:     using WebMatrix.WebData;
Line 26:     


Source File: c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Temporary ASP.NET Files\root\b6664eff\3fde464c\App_Web_themes.cshtml.9c97741a.hnbjndiw.0.cs Line: 24Compiler Error Message: CS0246: The type or namespace name 'WebMatrix' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)

Source File: c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Temporary ASP.NET Files\root\b6664eff\3fde464c\App_Web_themes.cshtml.9c97741a.hnbjndiw.0.cs Line: 24

 

Now when I uploaded the webmatrix.data file I again the first error. (XMLMembership), So the issue is due to some conflict in WebMatrix.Data files.

To get Webmatrix.Data files, I installed it and got the files.

Can somebody tell me where can i get fiels that can work with blogengine?